Olisikohan sittenkin pitänyt ryhtyä Lego-artistiksi?

Vaikka Legon alku olikin melko vaatimaton noin 70 vuotta sitten, on rakennuspalasarjan suosio kasvanut huikeaa vauhtia lukuisten sukupolvien mittaan. Yksinkertaisista muovipalikoista koostuvat rakennussetit ja lukemattomat teemat herättävät luovuuden niin nuorissa kuin aikuisissakin rakentelijoissa.legolandAikuisissakin? Kyllä, ja jos olet palikoiden kasaamisessa aidosti taitava, tästä hommasta voi väkertää itselleen ammatinkin – maailmalta löytyy nykyään lukuisia Lego-artisteja, joiden taidot ovat miellyttäneet itsensä lisäksi myös muita Legojen ystäviä.

Miten Lego-artisti sitten syntyy?

Jotta pääsisit virallisesti artistin asemaan, on sinut hyväksyttävä jäseneksi harvaan valittujen joukkoon nimeltään Lego Certified Professionals (LCPs). Useimmat tähän huomiota herättävään klubiin liittyvät aloittavat uransa vanhempiensa kellareissa intoilemalla Lego-palikoiden parissa koko pienen ikänsä. Jossain vaiheessa kellari kuitenkin vaihtuu suurempiin esiintymislavoihin, sillä nämä kaverit eivät piilottele taitojaan äitiensä helmoissa loputtomiin. Jos haluat siis tuoda omat Lego-nikkaritaitosi esille, muista, että teostesi on joku päivä nähtävä päivänvalo. Eikä D-vitamiini varmasti tekisi pahaa itsellesikään.Ja mikä järki sitten näissä taideteoksissa on? Eikös Legojen idea olekaan rakentaa itse? Tokihan jokainen voi luoda taidetta kynän ja paperin avulla tai vaikkapa kitaran varressa roikkumalla, mutta ihmisluonteeseen kuuluu myös toisten luovuudesta nauttiminen.Lego-artistit erikoistuvat muiden taiteilijoiden tapaan tiettyihin aloihin tai kohteisiin; Nathan Sawaya tunnetaan luomistaan ihmishahmoistaan, kun taas Robin Sather luo iloksemme uudelleenrakennettuja historiallisia tilanteita sekä rakennuksia, kuten Gizan sfinksin. Sather ei luo ainoastaan käsin kosketeltavaa informaatiota ja tunteita, sillä hän käyttää teoksiaan keinona opettaa seuraajilleen luomustensa esittämästä historiasta tarinoiden muodossa.Jos mielit Lego-maailman huipulle, on kohteesi oltava tietysti Legoland. Tällä hetkellä maailmassa toimii 40 mestarirakentajaa virallisina Legolandin luojina, joten tehtävä ei ole kuitenkaan helppo. Mutta muista, että huipulle pääsee vain sinne tavoittelemalla!

Ovatko Legot oikeasti myös aikuisten juttu?

Totta kai, leikki-ikä on koko ikä! Voit käydä tutkimassa esimerkiksi AFOL-yhteisön (Adult Fans of Lego) sivuja ja foorumeita löytääksesi lisää tietoa harrastuksesta ja sen työllistämismahdollisuuksista. Älä anna sosiaalisten ennakkoluulojen tai Legojen leluimagon päättää puolestasi, vaan ryhdy rakentamaan jos siltä tuntuu!